Procena displazije kukova i laktova kod pasa

Procena displazije kukova i laktova kod pasa

Procena displazije kukova i laktova kod pasa

Genetska displazija kukova i laktova je nasledno  oboljenje. Samo oboljenje se može manifestovati u više oblika i stepena teškoće. Lečenje se svodi na ublažavanje simptoma bolesti, koje se sprovodi specijalnim dijetama, odgovarajućim medikamentima i u najtežim slučajevima i hirurški.

Najbolji način za rešavanje problema prenošenja genetske displazije je njegovo sprečavanje. Ono se postiže ranim otkrivanjem bolesti i isključivanjem takvih jedinki iz priploda.

Uzrast u kome se sa sigurnošću može potvrditi ili isključiti displazija je 12 meseci. Preliminarne snimke je moguće raditi i sa 6-8 meseci ali se oni ne mogu zvanično oceniti. Saradnja veterinara i odgajivača je od krucijalnog značaja za rešavanje ovog problema.

U našoj ambulanti možete dobiti certifikat za genetsku displaziju kukova (HD) kao i sertifikat za displaziju laktova(ED) renomiranog G.R.S.K udruženja koji važi u čitavoj Evropi.

Dr. Miloš Panjković je ugledni veterinar sa stručnošću u oblasti rane dijagnostike genetske displazije lakta i kuka kod pasa. Kao član prestižnog Nemačkog udruženja za ranu dijagnostiku genetske displazije lakta i kuka (GRSK), njegovo posvećenje prema poboljšanju zdravlja i kvaliteta života pasa je neosporno.

Sa dubokim razumevanjem i stručnim poznavanjem veterinarske medicine, Dr. Panjković je ključna figura u identifikaciji i lečenju genetskih anomalija kod pasa. Njegov rad u GRSK-u ne samo da doprinosi daljem razvoju veterinarske nauke, već i postavlja standarde za kvalitetnu brigu o životinjama širom sveta.

Kroz svoj profesionalni angažman, Dr. Panjković nastoji da podigne svest o važnosti rane dijagnostike i preventivne nege kako bi se osiguralo zdravlje i sreća svakog psa. Njegova posvećenost poslu, integritet i stručnost čine ga neizostavnim liderom u borbi protiv genetskih oboljenja kod pasa.

ONLINE KUPOVINA - WEB SHOP

Ako niste u prilici da nas posetite, naše proizvode možete dobiti na kućnu adresu na teritoriji cele Srbije.